Voorbereid op reis met de juiste reisstekker

Als je op reis gaat is het natuurlijk lastig als ze in je vakantieland niet je Nederlandse stekkers kunt gebruiken. Er zijn wereldwijd momenteel zo'n 15 verschillende soorten elektrische stekkers. Deze verschillende types hebben van het Amerikaanse Department of Commerce International Trade Administration (ITA), een letter gekregen. Beginnend bij de letter A tot en met de letter O. 

Onderstaande afbeelding geeft in de wereldkaart aan welk type in welke landen worden gebruikt. 
Wereldkaart gebruikte stekkers en stopcontacten

Reisstekker voor Thailand

Deze wereldkaart geeft de stekker types A t/m N weer ingedeeld per land. Alleen type O staat niet op deze kaart en wordt alleen in Thailand gebruikt. De afbeelding rechts laat zien welke stekker in Thailand gebruikt wordt. Naast het type O stekker is ook type C voor deze stopcontacten geschikt. Types E & F passen wel op dit stopcontact maar zijn hier niet voor bedoeld en dus gevaarlijk om hier te gebruiken. 

Reisstekker kopen voor Amerika

REBL.NL heeft voor reizen naar Amerika een aantal adapters op voorraad. Deze reisstekkers zijn geschikt voor het type C stekker welke voornamelijk in Nederland gebruikt wordt. Helaas zijn deze reisstekkers niet geschikt voor het type F stekker welke tevens in Nederland veel wordt gebruikt voor zwaardere apparatuur zoals laptops. De type C stekker is wel uitermate geschikt voor de meeste telefoon opladers. 

Bekijk ons gehele assortiment reisstekkers.

  REBL         Reacties (0)

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties